تقلاي هاشمي برای بازگشت به قدرت با ارتجاع به قبل از انقلاب کوک مي‎شود
امام خميني(ره): اسرائیل باید از صحنه روزگار محو شود
هاشمی 2013: با اسرائیل سر جنگ نداریم
 

بالاخره ساز حضور رفسنجانی۷۹ ساله در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هم کوک شد و کنسرتی که از ماه‌ها پیش با نوازندگانی متفاوت از جناح‌ها و گروه‌های مختلف سیاسی داخل و خارج کشور شکل گرفته بود، نهایتا به بلیط فروشی رسید و شخص اکبر هاشمی رفسنجانی با بيان مواضعي كه حكايت از ارسال پيام به فراتر از داخل مرزهاي ايران دارد، اعلام کرد احتمال حضورش در انتخابات آتی، خیلی هم کمرنگ نیست. 

به گزارش رجانیوز، آیت‌الله ۷۹ ساله که عصر یکشنبه میزبان جمعی از خبرنگاران، نویسندگان، دانشجویان و طلاب اصلاح‌طلب در ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام بود، تا ورود احتمالي خود به انتخابات آينده را با نفي يكي از بديهي ترين استراتژي هاي كلان سياست خارجي جمهوري اسلامي كه حضرت امام (ره) پايه گذار آن بود كليد بزند.
 
هاشمي رفسنجاني در اين نشست با اشاره به تقابل انقلاب اسلامي با رژيم جعلي اسرائيل ادعا كرد: «  راهكار دوم موضوع ترميم سياست خارجي است. ما با اسرائيل سر جنگ نداريم. حالا اگر عرب ها جنگ كردند ما كمك مي‌كنيم.»
 
هاشمي در شرايطي كه پا در نهمين دهه از عمر خود مي گذارد، حرف آخر خود را اول زده و استراتژاي خود را نه تلاش براي نقد و تغيير برخي رويكردهاي اجرايي حاكم در دوره دولت نهم و دهم كه تغيير در استراتژي‌هاي كلان انقلاب اسلامي عنوان مي‌كند، رويكردي كه حضرت امام (ره) آنرا با تيزبيني عميق استراتژيك و سياسي تبيين كرده و مردم ايران با جديت در اين سال ها از آن حمايت كرده اند.
 
به نظر نمي رسد كه هاشمي مدعي تاريخ نگاري و همراهي حضرت امام (ره) رويكرد ايشان نسبت به رژيم جعلي اسرائيل را از خاطر برده باشد چنانكه امام امت در قبال اين رژيم فرمودند: «اسرائيل بايد از صحنه روزگار محو شود.» با اين حال شايد هم با طرفداري اصحاب «نه غزه نه لبنان» از هاشمي در فتنه 88 اين اظهار نظر از جانب وي چندان هم دور از انتظار نبود.
 
هاشمي رفسنجاني اظهار نظر عجيب ديگري هم در اين نشست انتخاباتي داشته است. او درباره فتنه 88 مي‌گويد:« اگر به نظرات بنده عمل مي شد امروز گرفتار شرارت هاي سال ۸۸ نمي شديم چون براي من اين اتفاقات روشن بود.» اين در حالي است كه او روشن نكرده است كه عمل به سخنان او ارتباط خاصي هم با رفتار و محوريت و ميدان داري فرزندانش در حوادث آن ايام دارد يا اينكه همچنان اصرار وي بر ناديده گرفتن نقش محوري مهدي و فائزه هاشمي در اين رويداد است.
 
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در واکنش به تمجیدهایی که از خود شنید، نيز گفت: «اینکه می‌گوئید در کشور تنها من هستم که می‌توانم مشکلات را برطرف کنم برای من شرمندگی است. اگر حرفهای شما را بپذیرم یعنی اینکه در کشور دیگر مردی توانمند نیست و ما نتوانسته‌ایم در این ۳۴ سال افرادی را برای مدیریت کشور تربیت کنیم. من نمی‌گویم که نمی‌آیم ولی می‌گویم که دولت بعدی با بدهی‌های زیادی سرو کار دارد. من در کابینه‌ام از همه طیف‌های سیاسی استفاده کردم که این الان هم قابل پیاده کردن است. نیاز هم نیست من بیایم. البته من نمی‌گویم که نمی‌آیم ولی می‌گویم ضرورت نیست پیرمرد ۸۰ ساله بیاید.» 
 
این مساله از آنجایی حائز اهمیت است که تا چندی پیش، همه رسانه‌ها و وابستگان خاندان هاشمی رفسنجانی به طور قاطع از عدم حضور و کاندیدا نشدن او در انتخابات خبر می‌دادند و این مساله را شایعه‌ای برای تحکیم وحدت اصولگرایان عنوان می‌کردند اما سخنان دیشب هاشمی نشان داد که این «شایعات»، خیلی هم شایعه نبوده و مبتنی بر شناخت دقیق از وضعیت فعلی جریان اصلاحات و فتنه و نیاز آن به یک تکیه‌گاه در چارچوب رسمی سیاست کشور است. 
 
جریان فتنه به دنبال تجدید قواست و نیاز به یک تنفس مصنوعی دارد و به همین دلیل به دنبال این است که بتواند فردی مانند هاشمی رفسنجانی یا سیدمحمد خاتمی را وارد ساختار سیاست رسمی کشور بکنند تا بتوانند در سایه حمایت این افراد، به برنامه‌ریزی و بازیابی ساختار تشکیلاتی خود بپردازند. با توجه به موانع حضور خاتمی در عرصه انتخابات و رد صلاحیت حتمی او به دلیل اینکه افکار عمومی او را یکی از سران فتنه سال ۸۸ می‌دانند، تمام تلاش‌ها به سمت کاندیداتوری رفسنجانی رفته است؛ چرا که او در جریان حوادث سال ۸۸ هم یکی از جدی‌ترین حامیان آشوبگران بود و از او به عنوان تکیه‌گاه فتنه یاد می‌کردند. 
 
گفته می‌شود هاشمی و خاتمی که در هفته‌های اخیر با هم دیدار داشتند به این توافق رسیده‌اند که در صورت حضور هاشمی جریان اصلاحات با تمام امکانات و ظرفیت خود برای پیروزی رئییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به میدان بیاید. در روزهای اخیر با شدت گرفتن سفرهای انتخاباتی حسن روحانی که گفته می‌شود در این سفر‌ها وی مقدمات لازم را برای حضور هاشمی رفسنجانی فراهم می‌آورد، اخباری مبنی بر قطعی شدن حضور هاشمی در انتخابات به گوش می‌رسد. همچنین هاشمی به یک مقام «اجرایی» نیز گفته است که در انتخابات به عنوان کاندیدا حضور پیدا می‌کند هر چند که این خبر از سوی دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هنوز تایید نشده است. 
 
البته انزواي سياسي- اجتماعي هاشمي طي سالهاي اخير بگونه اي بوده است كه وي نه تنها ديگر رييس جمهور، رييس مجلس و رييس مجلس خبرگان نيست بلكه تنها سمت حقوقي و رسمي وي رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام است، مسئوليتي كه اهل فن به خوبي مي دانند، به واسطه قاعده لطف و مصلحت رهبر معظم انقلاب محقق شده است.
 
پیوند جریان موسوم به اصلاحات با جریان تکنوکرات‌ها فرصت مناسبی است برای وزن کشی چهره‌های سیاسی تا مشخص شود همانگونه که اطرافیان هاسمی و خاتمی می‌گویند مردم خواهان ارتجاع گفتمانی به دو دهه اخیر هستند و یا مسیر دیگری را بر می‌گزینند؟ هر چند که برای پاسخ به این سئوال نیاز نیست تا زمان اعلام نتایح انتخابات ریاست جمهوری یازدهم منتظر ماند؛ چرا که رصد رفتار مردم در انتخابات یک دهه اخیر پاسخ را روشن می‌کند.
 
گفتنی است دکتر کامران باقری لنکرانی در اولین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره حضور هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: اگر قرار باشد از روی دل پاسخ بدهم، باید بگویم حضور آقای هاشمی در انتخابات 92 موجب شکستی سنگین‌تر از انتخابات 84 خواهد بود.
 
مطالب مرتبط:
 
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب ها : تقلاي هاشمي, بازگشت به قدرت, ارتجاع هاشمي, ,